Τοποθεσία

Δείτε στο χάρτη τη θέση του ξενοδοχείου μας.

View Larger Map

Στο κέντρο της Καλύμνου

 

 

«Είδες την νήσον όπου ανθεί η συκή, και η ελαία σγουρά απλώνει τα αργυρά της φύλλα;

Είδες την κόρη του Ήλιου και της Θάλασσας, τη μητέρα του σπόγγου η οποία τίκτει σκύμνους,
γεννά Παληκάρια και ανατρέφει Γίγαντες και Βασιλιάδες του Πόντου;

Την Κάλυμνον είδες, είναι μια των Δωδεκανήσων»

Σκεύος Ζερβός

 

Στην Κάλυμνο, στο κέντρο του λιμανιού και την πρωτεύουσα του νησιού, Πόθια, βρίσκεται το ξενοδοχείο Ολύμπικ. Όπως φαίνεται και στον πλαινό χάρτη,  το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του νησιού. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ΑΜΕΣΗ πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, στα εμπορικά καταστήματα, στις καφετέριες, τη νυχτερινή ζωή κτλ. Σε απόσταση αναπνοής (λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο), βρίσκονται τα ημερόπλοια - τουριστικά σκάφη που μπορούν να σας μεταφέρουν στις γύρω παραλίες και τα σκάφη, που μπορείτε αυθημερόν να γνωρίσετε τα γύρω νησιά όπως Λειψούς, Πάτμο, Λέρο και Κω.

  Από κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου μας ο επισκέπτης απολαμβάνει την υπέροχη θέα, με την αμφιθεατρικά χτισμένη πρωτεύουσα (ξεκινώντας τα σπίτια από τη θάλασσα, να καταλήγουν στην πλαγιά του βουνού), και από την άλλη μεριά, ψηλά στο άγριο βουνό, να δεσπόζει το γνωστό μοναστήρι του Άγιου Σάββα 

 

Σε απόσταση πενήντα μέτρων από το ξενοδοχείο μας, θα συναντήσετε το μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού, με το ιδιαίτερα εντυπωσιακό μαρμάρινο τέμπλο, που φιλοτέχνησε ο διάσημος Τηνιακός γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς.

 

Πριν συνεχίσετε τη βόλτα σας, αξίζει να επισκεφτείτε ακριβώς δίπλα, το ναυτικό-λαογραφικό μουσείο, γεμάτο έθιμα και τους τρόπους ζωής και εργασίας των σφουγγαράδων μας.

Ανηφορίζοντας μέσα από τα παλιά δρομάκια και σοκάκια του νησιού (στα 250 μέτρα μόλις), συναντάμε το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού, με πολλά εκθέματα και ευρήματα από το βυθό της θάλασσας και από διάφορες ανασκαφές που μαρτυρούν τη σημασία που είχε το νησί από τα αρχαία χρόνια.

 

Eπιστρέφοντας προς το ξενοδοχείο, συναντάμε την κεντρική πλατεία –παραλία του νησιού, όπου, από τη μία πλευρά, οι καφετέριες, οι ταβέρνες και τα ουζερί με τους τοπικούς μεζέδες (χταποδοκεφτέδες, μιρμιζέλι κλπ), αντικρύζουν ένα αχταρμά από ψαροκάικα, βάρκες, παλιά σφουγγαράδικα καΐκια ανακατεμένα με κότερα, ιστιοπλοϊκά και πολυτελείς θαλαμηγούς.

top